Снимка: Булфото

Въпреки че София вече има избран кмет, 1040 секции отвориха днес в столицата за балотажите в 16 района, съобщи председателката на ОИК - София Полина Витанова пред “24 часа”.

Още по темата
Както е известно, на първия тур бяха избрани районни кметове само в 8 от избирателните райони – това са “Възраждане”, “Надежда”, “Люлин”, “Панчарево”, “Подуяне”, “Овча купел”, “Връбница” и “Банкя”. Вечерта след изборите обаче бе истински кошмар за хиляди в “Арена Армеец”, които останаха заключени в залата близо 2 денонощия.

Полина Витанова, която пое ОИК - София в петък, обеща, че е създадена организация хаосът от първия тур при обработката на изборните книжа да не се повторя. За разлика от преди седмица, сега протоколите ще се предават не в спортната зала, а в НДК.

“Взели сме допълнително сътрудници от ЦИК. Очаквам обработката на протоколите да е по-бърза, защото има само една бюлетина и секциите са с около 500 по-малко от първия тур”, обясни Витанова. Тя увери, че са осигурени храна и вода за членовете на комисиите, които ще носят чувалите с бюлетините и протоколите вечерта след вота.

Новият шеф на ОИК призна пред изданието, че има доста отказали се членове на секционни комисии след първия тур, но не можа да посочи техния точен брой. Проблем обаче няма, след като те са заменени от ОИК - София с резервни членове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase