Снимка: bTV
fallback

Столичната "Арена Армеец" се превърна в "Арена Напрежение" - близо дванайсет часа след приключване на изборния ден, членовете на секционните комисиии в София все още чакат, за да се отчетат в общинската избирателна комисия.

Oще по темата

За председателите на изборните комисии в страната работата тепърва започва, въпреки че урните са затворени. Този път организацията е още по-сложна заради рекордния брой бюлетини. Преброяването е приключило малко след 23:30 часа през нощта.

Под засилена охрана всички членове на секционните избирателни комисии пристигат в зала "Арена Армеец", където трябва да предадат изборните книжа. Там започва и същинското чакане, хората се оплакват от слаба организация, липса на номера за влизане и дълго чакане.

Имало е и проблеми с организирания транспорт за секционните комисии – един автобус е изкачвал три секционни комисии, което е предизвикало допълнително забавяне. Хората се оплакаха пред bTV и от бавните принтери, с които се обработват изборните протоколи.

Малко по-късно пред общинската избирателна комисия се образува дълга опашка от чакащи. В два часа след полунощ в зала "Арена Армеец" тепърва започнаха да пристигат голяма част от протоколите от секционните избирателни комисии в София.

Свидетели разказват, че около 4 часа сутринта няколко хиляди души все още са чакали ред. Отчетените изборни секции са едва 220 от над 1500. Десетки души са подремнали върху изборните чували.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

анонимен

преди 8 години

Добре де, след като са обработени толкова малко бюлетини, как излязоха с резултат за победителите?

8

Анонимен

преди 8 години

Къде си Картофке, изтъкахме платното и ритнахме кросното. Как може да оставите хората в тази ситуация в залата? *** си Данче, голяма ***. Едно е да гледаш мило Каратиста и да делкате от плячката, друго е да оставиш хората така унижени. Имаме си ний кметицакрадлива, смотана женица.От къде намери Бойко да я турибарабар със селските путури.

7

Анонимен

преди 8 години

В действителност ЗА електронното гласуване са гласували между 20 и 25% от избирателите (не повече). Но разбира се инициативният комитет това не го устройва и смело лъже на едро, че виждате ли 70% били ЗА. ЛЪЖА!

fallback