Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Общ преглед

Сдружение "Спаси София" символично откри обновения столичен булевард "Витоша". Пред малкото събрали се граждани, младежите официално срязаха лентата с искане за оставка на главния архитект Петър Диков. Демонстрантите отвориха и бутилка шампанско в знак на приключилите некачествени ремонти по булеварда.

Причината за протеста им е ползването на публична собственост от страна на заведенията, които са разположени в района на пешеходната зона. Кафенетата и ресторантите са завзели площи, като обществените пейки са обградени от масите на заведенията. Сдружението също така отправи обвинения към общината заради некачествения ремонт на емблематичната улица.

Oще по темата

Още вчера главният архитект на София Петър Диков обяви, че е разпоредил незабавна проверка на столичния булевард "Витоша" за ползването на публична собственост от страна на заведенията, които са разположени в района на пешеходната зона.

Според Диков проблемът идва от факта, че собствениците на кафенета са разширили територията, която им е дадена. Той обаче отказа да посочи какви ще са глобите за нахалните бизнесмени, защото това било работа на Столичния инспекторат.

Затова пък протестиращите избраха да се възползват от гражданските си права и поседнаха на пейките, току до главите на седящите в заведенията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

АМ

преди 8 години

До ОлелеСега така говориш, ама след 1-2 години като трябва да се прави ремонт, какво правим?

23

Олеле

преди 8 години

Какво и е на Витошка. Нова, свежа просторна и много място и за кафета и за пешеходци. Като я нямаше - защо я няма. Сега като я има и като всички чужденци я харестват - отново не ни харасва. Изобщо българите са големи мрънкалници. Браво, че се пребориха да махнат трамвая и да я направят. Като толкова не я харесват да не ходят там, ама тя всеки ден е пълна с хора. А тези младоци нека първо поработят да създадат нещо хубаво и след това да стават *** на този или на онзи. Изборите наближават!

22

Софиянец

преди 8 години

До MenАми как да е иначе след като цялата ти селска рода се е домъкнала тук,облечена в потури,обута с *** и говореща на неразбираем диалект

fallback