Снимка: Булфото
fallback

Най-рискови са високите частни сгради, където има течове по козирката и се образуват висулки, които са опасни за хората, алармира Красимир Димитров, директор на Дирекция "Сигурност" към Столичната община.

Той препоръча на собствениците на имотите са премахнат тези ледени висулки от частните сгради, а ако не могат, да се обадят на тел. 112 и чрез ПБЗН или фирми, които имат подемни устройства, да се премахнат.

Димитров подчерта обаче пред „Фокус“, че задължително трябва да се обезопасят такива участъци или да се подаде сигнал, така че да не пострадат хора.

Той увери, че обстановката като цяло е спокойна, пътищата са почистени, повечето места са сухи.

Температурите са над 2 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 9 години

И като се обадят на 112, какво? Пълно НИЩО. Никой за нищо не помага, поддържането на сградите е задължение на собствениците. За това не разбирам защо се пишат глупости - Звънете на пожарната - дрън-дрън. Да пази Господ, защото е опасно. СО може само да събира данъци, като и до сега за мен е много размито за какво се ползват средствата за подобряване на инфраструктурата например - пълен смях

5

?

преди 9 години

А там, където по тротоарите има опасна поледица, кой да я почисти?Хората си плащат данъците, но не винаги е по силите им да чистят широки и дълги тротоари, опасващи имот, в който живеят 1-2 или няколко семейства. Да не говорим пък да жилищни имоти, обитавани от пенсионери - нито има сили да почисти, нито има пари да плати на някого да направи това.Общината поне да хвърля сол и пясък на такива места!

4

Али Уя

преди 9 години

Също така запълвайте дупките и кърпете бюджета ! Благодаря!

fallback