Снимка: БГНЕС

"Сега ще ви разказа за далавера в "Топлофикация - София". Става въпрос за директора Александър Александров и жената, с която живеят на семейни начала. Обществени поръчки са печелени от определени фирми, после възлагани на други фирми, близки до жената на Александър Александров", съобщи общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев.

Обществени поръчки са спечелени от фирми, които след това превъзлагали дейности на фирмата на жената до Александър Александров - Светлана Пашалийска. И като управител на други фирми той практикувал подобни дейности от 2019 г. насам за милиони, първата обществена поръчка през 2020г. на стойност 5 млн. лв.

Бонев показа и документи за далаверата.

Александров и Пашалийска са във фактическо съжителство. Тя управлявала фирмите, на които се превъзлагали дейностите от спечелилите обществените поръчки на Топлофикация София. До Бонев е подаден сигнал от служители на столичното парно. Той припомни, че Александър Александров е назначен за шеф на Топлофикация от ГЕРБ.

Коалицията поиска оставката на Александров като шеф на Топлофикация-София.

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС пък съобщиха за далавера със съпругата на кмета на район Слатина - Георги Илиев.

“Става въпрос за два директни договора със съпругата на районния кмет на Слатина Георги Илиев между нея и Столична община”, заяви Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС, предаде БГНЕС.

Хекимян обяви, че договорите са за отпечатване на предизборни книжа и материали за европейските и национални избори с фирмата собственост на кмета на район Слатина и на съпругата му и те са на стойност 30 000 лв.

От ГЕРБ искат отговори от кмета на София Васил Терзиев, районния кмет Георги Илиев и заместник-кмета Иван Василев и секретаря на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase