Снимка: архив, Булфото
fallback

Жена от столичния квартал "Надежда" получи огромна сметка за парно от 400 лева за апартамент от 64 квадрата.

Честитката от "Топлофикация-София" е за сравнително топлия декември, а жената разказва, че е ползвала парното само две седмици. През останалите две не била в София.

Oще по темата
Входът, в който живее Иванка, има 26 апартамента. Девет от тях са заявили, че нямат радиатори, а осем са декларирали, че не ползват парно.  Най-голяма консумация има обаче при нея. Това поне показват фактурите – 397 лева.

Топлинният счетоводител обяснява, че цената на топлинната единица във входа е по-висока от нормалното заради отказа от парно.

Проверка дали някой от съседите краде парно не може да бъде направена, тъй като не всички са склонни да пуснат проверяващите в дома си. А и по закон не са длъжни да го правят.

"Обидно и цинично е обяснението. Иванка не е длъжна да проверява дали някой краде" топло, обяви пред Нова тв омбудсманът Константин Пенчев.

Според него едно от основните искания на февруарските протести беше всеки да има индивидуален договор с "Топлофикация".

"Така Иванка нямаше да има проблем дали някой краде парно, а "Топлофикация" щеше да има. "Топлофикация" да хваща кой краде”, настоя Пенчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Анонимен

преди 10 години

Драги специалисти от топлофикация, за какво ви е да влизате в апартаментите? Нали имахте някакви умни уредчета, с които от улицата можете да видите кой ползва парно и кой-не? При това без да го предупреждавате, че ще правите проверка? Веднага можете да хванете всички, които уж са изключили радиаторите, а всъщност ги ползват и то на максимум. Така че, не ни правете за пореден път на ***! Не че не сме такива!

92

Лъжат ни в очите

преди 10 години

Каквото и да ни баламосват, сметките за парно като цяло за топлия м.декември в София са завишени неколкократно. Правят, струват, чиновниците в Топлофикация трябва да си получат заплатите, пък ако ще навън да е 22 градуса! Да поискаме защита от ЕС, защото от нашите управляващи е безсмислено да очакваме помощ. Да не говорим и обясняваме повече, а да действаме. Докато не ни уморят от студ и безпаричие, няма да спрат тези небългари!

91

На Европейски съд!

преди 10 години

Няма спасение, защото лобитата са от ВСИЧКИ партии в парламента. Ние искаме ПРЕМАХВАНЕ на разпределителните дружества, те ни обещават да можем да ги избираме! Единственият изход е ЦЕЛИЯТ ВХОД в блока се откаже изцяло от Топлофикация. И електроенергията е скъпа, но поне можеш да избираш за колко градуса да плащаш. Защото парното не навсякъде топли както трябва! И това не си признават. Обвинението на съседите е направо цинично и цялата сага с парното у нас си е за Европейския съд!

fallback