Нови скандали в Столичния общински съвет заради кризата със Симеоновския лифт. Къде е истината?

"Това е капката, която преля чашата, това не е единственият лифт на Витоша, който спира да работи. Имаме договор от 9 страници, с който са продадени акциите на "Въжени линии". Истината е, че в този договор не са предвидени задължения за функциониране на лифтовете, могат ли да спират, за колко време. Липсва чл. 7 - предмет на дружеството", заяви общинският съветник от ПП-ДБ-СС Христо Копаранов в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта пред Bulgaria ON AIR, че проблемът с лифтовете на Витоша тръгва преди 17 г. с подписването на договора.

"През 2007 г. кмет е Бойко Борисов, в столичната агенция за приватизация е Фандъкова. За 17 г. от договора не е направено нищо за останалите лифтове, един по един спират да работят и нищо не е направено. Трябва да се разбере кой има интерес да не се развива туризмът на Витоша", допълни Копаранов.

По думите на юриста, ако са общинска собственост влековете, няма нужда да се променя законът, тъй като той позволява развиване на социални услуги.

"Скептичен съм, че може да са развали договорът и да се вземе неустойка", обобщи общинският съветник.

Той е категоричен, че докато казусът намери трайно решение, "Витоша ски" трябва да си изпълнява договора. Също така застана зад идеята за създаването на План за управление на Витоша.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase