Снимка: Булфото, архив
fallback

ДСБ ще внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за нарушения от страна на МВР по време на протестите, съобщиха от пресцентъра на партията.

В отговор на питане на общинския съветник от ДСБ Атанас Атанасов кметът на София Йорданка Фандъкова призна днес, че по време на протестите МВР драстично нарушава законите, се казва в съобщението на тъмносините.

Според партията това става ясно и от официален документ на вътрешното министерство.

Oще по темата
В писмен отговор на МВР до общината, се признава, че ведомството действа в нарушение на чл. 7 ал. 3 от Закона за митингите и манифестациите.

Той изрично разпорежда, че зоната за сигурност около сградите на НС, на президентството и на МС не може да е повече от 20 метра и задължително се одобрява от кмета на общината.

От 2010 г. насам МВР не е поискало подобно одобрение.

Вместо това МВР заявява, че заради значението на тези сгради за националната сигурност то ги охранява по собствена преценка. Това е официално признание за грубо погазване на закона от държавната институция и изисква реакция на прокуратурата, твърдят от ДСБ.

От партията ще настояват пред кмета на София също да сезира прокуратурата като орган на местното самоуправление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Аз

преди 10 години

До АнонименЛуи 16-ти (ако не греша) така е направил. Ама народа на Франция не се спрял пред някакви си огради и стени!

41

Анонимен

преди 10 години

МВР не охранява по собствена преценка, а по преценка на пъзльовците в Парбамента, които се крият от народната любов. Грубо показване на конституцията и на независимостта на трите власти: законодателна, изпълнителна и съдебна. Не може едната власт да дирижира другата. Днес в България Парламентът, респективно ДПС, респективно нарбосовете командват всичко. МВР служи на мошеници, лъжци и крадци, като пречи на протестите срещу тях. Не си гледа пряката работа - да работи срещу престъпността.

40

Анонимен

преди 10 години

До ДСБ черното зло : НАРОДА ПОМНИ ИВАН КОСТОВ КАТО СПАСИТЕЛ !!! ЗАЩОТО БЕШЕ ДОКАРАН ДО СМЪРТ С 5,00 ДОЛАРА ПЕНСИЯ И 15,00 ДОЛАРА ЗАПЛАТА ОТ ВИДЕНОВ И ЧЕРВЕНИЯ БАШИБОЗУК !!! Само червените крадци и *** го помнят като "черно зло" защото им пресече гълтока - да погълнат цялата държава !!! Изатова,че ги изкара на показ пред Европа и сега вият от бяс,че не могат да крадат безнаказано !!! Щом ги усетят от ЕК, веднага им дърпат черджето !!! Е, от това по-голямо "зло" няма !!!!! Болен мозък ......

fallback