Снимка: София Филм Фест

Ето, че дойде денят на официалното откриване на 17-ия София Филм Фест. Стартът ще сложи документалния филм "Витоша" на режисьор Любомир Младенов. Филмът актуално проследява протестите, които за първи път блокираха "Орлов мост", за да защитят планината.

Преди прожекцията наградата на София ще получи актьорът Ицках Финци. Ще има и специален музикален поздрав от Детския хор на Държавно музикално училище „Любомир Пипков”.

Зелени пътеки ще водят към главния вход на Националния дворец на културата, а в централната част ще ги посрещне силует на любимата ни планина, украсен от детски рисунки. Зрителите ще могат да разгледат и специалната изложба с 20-те снимки-победители от фотоконкурса „Витоша”, обявен на 20 февруари в две категории – „Аз и Витоша” и „Ние и Витоша”.

Още по темата

В офиса на София Филм Фест бяха получени повече от 400 снимки. С оценяването им – разгледани анонимно и безпристрастно, беше ангажирано жури в състав Евгени Димитров, управител на интернет фотографска агенция „Булфото” и Любомир Младенов, режисьор на Витоша, със съдействието на екип от Фотосинтезис – мястото за фотография, хора и идеи.

Победителите в двете категории ще бъдат поканени на сцената в Зала 1 след прожекцията на филма „Витоша”, за да получат своите награди. Първата е Пас „Черни връх” - акредитация за цялата фестивална програма. Класиралият се на второ място - Пас „Алеко” - билети за 15 филма от фестивалната програма и третото място ще получи Пас „Копитото” - билети за 10 филма от фестивалната програма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase