Общ преглед
Следващият филм, който ще бъде част от София Филм Фест в програмата "Между два фестивала", е "Раци" на Иван Черкелов.

Съвсем скоро продукцията тръгва на път из страната, като ще посети 20 български града. Прожекциите ще са на 25 и 26 февруари и ще са съпътствани със срещи на публиката с екипа на филма.

Иначе световната си премиера "Раци" направи, като участва в конкурсната програма на 31-вото издание на Московския кинофестивал.

Още по темата
17 ное 2009 16:36

Филмът впечатлява със своя ритъм и равна структура и напомня импровизациите на блуса. Според критиката „Раци” е някакъв своебразен рагтайм.

„Черкелов далеч не е дебютант в голямото кино. В България е смятан за един от най-добрите майстори на киното и един от най-добрите режисьори”, пише на страницата на Московския фестивал. 

През 1989 г. неговият „Парчета любов” влиза в първата десетка най-добри филми на фестивала. В биографията му са записани още „Търкалящи се камъни” (1995), „Стъклени топчета” (1999) и „Обърната елха” (2006).

Режисьорът е познат с авторския си стил и нестандартен кинематографичен език. „Раци” представя подобен дълбок поглед към двама приятели, въвлечени в борбата за надмощие между двама мафиотски босове.

Двамата трябва да изпълнят мокри поръчки, но не знаят, че всеки е нает да убие другия. Действието се развива в годините на прехода, безсмислието е в основата на абсурдите на ситуацията.

В главните роли са Валери Йорданов и Филип Аврамов. Зрителите ще се насладят и на играта на режисьора Рангел Вълчанов в образа на местен мафиот. Оператор е Рали Ралчев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар