Снимка: Pixabay

Руснак беше спасен в бурното Охотско море, след като оцеля повече от два месеца в малка надуваема лодка, която загуби двигателя си. Заедно с него на лодката са били брат му и племенникът му, които са загинали, съобщиха официални лица във вторник.

Прокуратурата в Далечния изток на Русия съобщи, че мъжът е бил спасен в понеделник от риболовен кораб край полуостров Камчатка, съобщава AP.

Медиите в Русия идентифицират оцелелия като Михаил Пичугин, на 46 години. През август той тръгва на пътешествие, за да наблюдава китове в Охотско море, заедно с 49-годишния си брат и 15-годишния му племенник. Съобщава се, че телата им са открити в лодката.

Информационните агенции съобщават, че тримата мъже са пътували до Шантанските острови край северозападния бряг на Охотско море в началото на август. Те изчезнаха, след като тръгнаха обратно към остров Сахалин на 9 август. Спасителните операции бяха предприети, но не успяха да ги открият.

Руските медии съобщават още, че мъжете са имали малка дажба храна и около 20 литра вода, когато двигателят им е повредил и са се озовали по течението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase