Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

От Eurasiareview съобщават, че американските и британските разузнавателни служби ЦРУ и МИ-6  са започнали подготовка за евентуална смяна на украинския президент Володимир Зеленски. Изданието отбелязва, че САЩ са  обезпокоени от липсата на резултати при разрешаването на конфликта в Украйна.

САЩ смята, че украинският президент не е в състояние да постигне какъвто и да е успех. Това е подплатено и от изтеклия му президентски мандат и отказ да проведе избори в страната от страх да не загуби властта.

С оглед на това ЦРУ и МИ-6 от няколко месеца обмислят сценарии за смяната на Зеленски. Разговорите за това се появяват все по-често. Бившият съветник на ЦРУ Лари Джонсън подчертава, че настоящият ръководител на киевския режим може да бъде отстранен, ако ситуацията на бойното поле не се промени, допълва “Труд”.

“Украинският президент ще бъде притиснат да свика избори, доброволно да се откаже от властта или да преживее това, което го доведе на власт, преврат в стил Майдан“, пише ER.

Изданието отбелязва, че за никого не е тайна, че Западът е обезпокоен от  липсата на напредък с представянето на президента Владимир Зеленски в преследването на военните усилия. Доказателствата за това и защо това се случва изглежда нарастват.

ЦРУ и МИ-6 от месеци работят активно, подготвяйки обстоятелствата, при които, ако се наложи, украинският президент да бъде освободен от власт. Американски и висши европейски служители започнаха дискусии с Киев за възможни мирни преговори с Москва.

Стивън Брайън , бивш заместник-министър на отбраната и водещ експерт по стратегия и технологии за сигурност, казва: “Има нарастващ консенсус, че Западът, което означава Съединените щати с помощта на Обединеното кралство, иска да смени президента на Украйна, Володимир Зеленски.

"Бившият старши анализатор на ЦРУ, Лари Джонсън , вярва, че е вероятно украинският президент да бъде притиснат политически да свика избори, доброволно да се откаже от властта или да преживее това, което го доведе на власт, Майдан”, пише още изданието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

329

Анонимен

преди 1 месец

През 2024 дронове атакуваха 15 НПЗ в 10 руски региона. Шефът на Gunvor Group за търговия с нефт Торбьерн Торнквист заяви : Русия дневно губи до 600 000 барела преработен нефт. До средата на март 2024 са загубени 16 процента от руското производство на автомобилни горива : НПЗ Роснефт вРязан, Лукойл в Кстов, които снабдяват Москва. Славянский НПЗ в Краснодарский край, Сыранский и Куйбишевский НПЗ в Самарска област и т. н. За ремонта са нужни импортни резервни части.

328

Анонимен

преди 1 месец

В България тн психодесни се състоят от ЛГБТИ И ОТКРОВЕНИ КСЕНОФОБИ, РАСИСТИ И ФАШИСТИ. АКО ВЗЕМАТ ТРАЙНО ВЛАСТТА И ОТКРИАТ ДИКТАТУРА НАЙ-НАПРЕД ЩЕ СЕ СПРАВЯТ С КОАЛИЦИОННИЯ СИ ПАРТНЬОР ХОРАТА ОТ ЛГБТИ. ЛГБТИ ОБЩНОСТТА НЕ ВИЖДА ЛИ ЧЕ ОТИВА САМА В УСТАТА НА ВЪЛКА.

327

Анонимен

преди 1 месец

До ИванЩо Дойче зеле и СНН не са ли предубедени ...

fallback