Снимка: БГНЕС

Руският журналист Михаил Зигар съобщи за Der Spiegel, че Владимир Путин е посетил Монголия, за да се срещне с местни шамани.

Версията за пътуването на руския президент при шаманите се обсъжда от източници, близки до Кремъл. Монголия и Тува, която Путин посети предишния ден, се смятат за родината на най-могъщите шамани в света, а той от много години има специално отношение към мистиката.

Както пише Зигар, позовавайки се на източник от Кремъл, преди началото на пълномащабно нахлуване в Украйна, президентът на Русия също се е консултирал с различни шамани. Всички мистици предричат победа на Русия, информира "Фокус".

Освен това в Москва се носят слухове, че Путин няма да използва ядрено оръжие без благословията на шаманите, за да не разгневи духовете. Зигар отбелязва, че Путин "уж се е върнал от Монголия доволен".

Кремъл за "украинската връзка" при новата стрелба срещу Тръмп

Кремъл заяви днес, че украинската връзка на заподозрения за опита за убийство на бившия американски президент Доналд Тръмп показва, че "играта с огъня" си има своите последици, предаде Ройтерс.

Попитан за това, което ФБР нарече очевиден опит за убийство на Тръмп, говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков каза: "Не ние трябва да мислим за това, а американските разузнавателни служби. Във всички случаи, играта с огъня си има своите последици."

Коментарите на Песков са ясна препратка към подкрепата на САЩ за Украйна, посочва Ройтерс.

Три американски медии - телевизиите Си Ен Ен и "Фокс нюз" и вестник "Ню Йорк таймс", цитирайки свои източници в правоприлагащите органи, идентифицираха заподозрения като 58-годишния Райън Уесли Раут, който отскоро живее на Хаваите.

Профилите в социалните мрежи на Раут сочат, че той е бил пламенен поддръжник на Украйна.

"Ню Йорк таймс" съобщи, че е интервюирал миналата година Раут за статия за американски доброволци, които са искали да заминат да се сражават за Украйна.

Раут е казал пред вестника, че е пътувал до Украйна и е прекарал няколко месеца там през 2022 г., както и че се е опитвал да вербува афганистански войници, избягали от режима на талибаните, да се бият в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase