—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

–уски пилот на хеликоптер, който дезертира в ”крайна преди около шест месеца, бе открит застрел€н в »спани€, съобщи говорител€т на украинското военно разузнаване јндрий ёсов, цитиран от ƒѕј.

ќще по темата
√оворител€т не даде повече подробности за обсто€телствата около смъртта на пилота.

—поред информаци€ в украински медии той е жив€л в »спани€ с при€телката си, когато е бил убит. »спанските власти засега не са коментирали случа€.

ѕилотът ћаксим  узминов прелет€ от –уси€ в ”крайна минали€ август с военен хеликоптер ћи-8 в пълно бойно снар€жение. —лед като кацна на украинско летище, двамата други членове на екипажа се опитали да изб€гат, но били застрел€ни, съобщи украински източник.

 узминов е получил от украинското разузнаване близо 496 000 долара за дезертирането си и предаването на руски€ хеликоптер на украинската арми€. –уската държавна телевизи€ съобщи през есента, че руските спецслужби са получили нареждане на ликвидират мъжа, който ћосква см€та за предател.

”крайна е об€вила максимална награда за руски дезертьори, които се предадат заедно с поверената им бойна летателна техника, възлизаща на 990 000 долара, посочва ƒѕј.
(Ѕ“ј)
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase