Снимка БГНЕС
fallback

Руският президент Владимир Путин обвини западните страни, че са превърнали прекратената сделка за защита на износа на украинско зърно през Черно море, която облекчи страховете от продоволствена криза, в политически лост, предаде АФП.

„Вместо да помогне на страните в реална нужда, Западът използва зърнената сделка за политически шантаж и... я превърна в инструмент за обогатяване на транснационални корпорации и спекуланти на световния пазар на зърно“, каза Путин на правителствено заседание.

Oще по темата

Москва от месеци се оплакваше, че свързаното споразумение за разрешаване на износа на руски храни и торове не е било спазено.

Путин каза, че Русия е показала "чудеса на уравновесеност и толерантност", като е удължила сделката няколко пъти, пише БГНЕС.

 

Малко по-рано Русия обяви, че ще третира като враждебни корабите, които  ренасят стоки до украински пристанища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Боби

преди 10 месеца

До r3v0lv3r "като блокират Босфора за руски кораби и товари." След това всеки по-голям кораб разбирай виждащ се на радарите на Южната планинска верига на Крим преминаващ през Босфора се обявява за легитимна цел... И търговския трафик през Босфора спира само от транзитни такси Турците печелят няколко милиарда годишно.

71

Реалист

преди 10 месеца

Кой печели от разширяването на НАТО? Виждате колко е трудно на Европа да се отделят от зависимостта и политиката на САЩ. Дори самата председателка на ЕП каза, в прав текст, че е готова да ни приемат в Шенген и Еврото въпреки, че не сме готови действително за това( стига да си вършим каквото ни кажат и да им изпълняваме нарежданията), те са готови да пренебрегнат собственото си правила, които гарантират сигурността на всяка една членка, стига да се постигне целта.

70

Реалист

преди 10 месеца

Малко не се ли притеснявате, че единствената страна в света, която може да прави каквото си иска без да бъде наказана е САЩ.

fallback