Снимка: БГНЕС

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че президентът на Украйна Володимир Зеленски е бил унизен на срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

"Не мисля, че това е публичното унижение, през което премина Зеленски вчера. Не смятам, че това унижение се е случило спонтанно или просто така", посочи тя пред радио "Спутник".

Още по темата
"Напълно съм сигурна, че това е част от играта. За англосаксонците моментът на тази публична обида и унижение и показването в поза на зависимост е част от техния много важен план", изтъкна Захарова.

На срещата на върха Зеленски повтори намерението на Украйна да се присъедини към НАТО. Алиансът обаче тепърва ще излезе с подробна времева рамка или схема за този процес.

Малко след пристигането си на срещата на върха във Вилнюс украинският президент постави три приоритета. Като първи приоритет той очерта нови пакети военна помощ. Вторият приоритет на Зеленски е Украйна да получи покана и да стане пълноправен член на НАТО. Последният приоритет за украинския държавен глава е Алиансът да даде на Украйна гаранции за нейната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase