Снимка: архив, БГНЕС

Председателят на руския парламент Вячеслав Володин заяви, че западните лидери имат кръв по ръцете си, тъй като подкрепят украинския президент Володимир Зеленски и тази подкрепа е довела до създаването на "терористична държава" в центъра на Европа, предаде Ройтерс.

Още по темата
"В резултат на терористична атака, извършена от престъпния киевски режим, беше убит военният кореспондент Владлен Татарски (Максим Фомин) и бяха ранени много хора. Подкрепата на Вашингтон и Брюксел за киевските власти доведе до създаването на терористична държава в центъра на Европа", написа Володин в канала си в "Телеграм". Той също така подчерта, че няма оправдание за тероризма и срещу него се води жестока борба в целия свят. "С терористите не се преговаря, те се унищожават", заяви Володин.

Председателят на Държавната дума припомни, че неотдавна беше убита журналистката и политическа анализаторка Дария Дугина, а служителите на Федералната служба за сигурност (ФСС) са предотвратили редица терористични атаки "срещу журналистите Владимир Соловьов, Маргарита Симонян, Дмитрий Кисельов, Евгений Попов, Олга Скабеева, Тигран Кеосаян и основателя на телевизионния канал "Царград" Константин Малофеев", посочи ТАСС.

"Режимът в Киев се опитва да сплаши и унищожи тези, които говорят истината. Кръвта на загиналите и ранените е по ръцете на [президента на САЩ Джо] Байдън, [президента на Франция Еманюел] Макрон, [канцлера на Германия Олаф] Шолц и други държавни глави, които подкрепят режима на [украинския президент Володимир] Зеленски", заяви още Володин.

Министерството на здравеопазването на Русия съобщи, че броят на пострадалите при взрива в Санкт Петербург е достигнал 40 души, като сред тях има и три деца. В момента 25 души все още са в болница в Санкт Петербург, като състоянието на петима от тях се оценява като тежко, допълни ведомството.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase