Снимка: БГНЕС
fallback

Няколко десетки ръководители на полети в Камчатка, Магадан и Иркутска област са получили призовки и мобилизационни заповеди за военна служба. Това се посочва в писмо на федералния профсъюз на ръководителите на полети до министър-председателя Михаил Мишустин, публикувано от телеграмния канал Aviatorschina.

"В някои региони това обстоятелство вече е критично за авиационните операции", се казва в писмото.

Председателят на профсъюза Сергей Ковальов поиска от Мишустин да забрани призоваването на специалисти, които управляват, планират и координират въздушното движение, както и на специалисти от електрическите и радиокомуникационните служби.

Oще по темата
Според в. "Комерсант" в авиоиндустрията, където често се набират пилоти за военна авиация, "нараства силната загриженост за възможна военна повинност". Неназован източник от авиокомпания е изчислил, че около 40% от пилотите в състава на превозвача подлежат на наборна военна служба.

В същото време, на границата с Финландия и Грузия, се образуваха огромни задръствания от руснаци, които се опитват да напуснат страната. Обявената частична мобилизация доведе и до протести в близо 40 града в Русия, предава Нова тв.

"Ако ме повикат, ще отида да служа, без съмнение" - някои руснаци активно подкрепиха частичната мобилизация в Русия

"Децата умират вече 8 години, цяла Европа и Америка се борят срещу нас. Ние ще победим"

"If they call me, I’ll go to serve,no doubt ” - the Russians actively supported the partial mobilization in Russia

“Children have been dying for 8 years,All of Europe and America are fighting against us. We will win" pic.twitter.com/RD4OpheRPo

— cooper (@coope125) September 21, 2022

Russian Vesna (Spring movement) is calling for anti-mobilization protests in all Russian cities tonight.

If any of my followers are from Russia or know any Russians - please spread this information. pic.twitter.com/sahmBmZAYY

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) September 21, 2022

Military mobilisation in Russia. Privet Andrey. pic.twitter.com/uo32T3qzRC

— Anton Shekhovtsov ✚ (@A_SHEKH0VTS0V) September 21, 2022

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Стоян IT

преди 1 година

Много ми е смешно като чета коментари на подкрепящи Русия и Путин.. Бил съм в Русия, имах работа която беше свързана с общуване с много хора и мога да ви кажа че Русия и руснаците 5 пари не дават за нас не само това ами изобщо не ни харесват. За руснаците ние сме някакви мишки, по нисша раса от тях а вие продължавайте да им се радвате, успех!

30

Анонимен

преди 1 година

До 17 ахаха много се забавлявам като монтират някви стари кадри от преди години по сегашната ситуация и как шараните се хващат. То и аз мога да изнамеря някви стари кадри от арести и да ги изтипосан със заглавие за мобилизацията. Много първосигнално реагирате. Укрите показаха че са добри в манипулациите все пак те работят по наръчника на чичо Сам. А тука повечето вярват на фалшиви новини.

29

Анонимен

преди 1 година

Где Андрей? Търсят ги под матрак и в хладилник.

fallback