Снимка: БГНЕС
fallback

Руският президент Владимир Путин обяви началото на частична военна мобилизация с първото си обръщение към нацията след нахлуването на войските на Русия в Украйна.

Според военния експерт проф. Тодор Тагарев и бивш министър на отбраната, това означава признание на Русия за провала й при започналата специална военна операция в Украйна.

По думите му, руските сили са принудени да отстъпват под украинския натиск.

Oще по темата

"Владимир Путин рязко сменя наратива – от сваляне на нацисткия режим в Киев до днешната теза, че трябва да се съхрани суверенитетът и териториалната цялост на Русия", коментира пред БНР Тагарев.

Според него анализите, които предвещават процеси на разпад в Русия, се използват от руското ръководство за обяснения като заплаха от Запада, каквато по думите му няма.  

"Въпросът е кое той счита, че е териториална цялост на Русия. Той включва тук Крим, можем да бъдем убедени, и предизвестените резултати от фалшивите референдуми, готвени за следващата седмица."

Проф. Тагарев е на мнение, че руският президент е в безизходица, а Русия губи част от окупираните територии всеки ден", но още известно време той може да съумее да намира вътрешна подкрепа в руското общество

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

222

Анонимен

преди 1 година

До Тоя магарев ... Не е ли по-лесно да го кръстите ТЪПарев? Навремето завърши електрооборудване и системи за МИГ-ове и Су- ***. Откога стана специалист по тактика и стратегия на Авиационни съдинения и той самият вероятно не знае. Той е човек в доста напреднала възраст, така че научното звание професор звучи несериозно. Това не пречи на Днес да го наричат капацитет по авиация. Очевидно пише като бившия президент каквото му наредят - за пари.

221

Ива

преди 1 година

Еничари,*** да порят женските ви от родата ***,откъдето сте издрани!

220

Пацu

преди 1 година

Другарки и другари, за 9-ти Май 2023-та на Червения площад ще видите Ейбрамс-и!!! :)))

fallback