Снимка: БГНЕС

Владимир Путин направи първото си обръщение към нацията след нахлуването на войските на Русия в Украйна. Той обяви, че ще започне частична военна мобилизация.

"Русия трябва да предприеме необходимите стъпки за защита на суверенитета си", заяви Путин в обръщението и каза, че е станало ясно, че Западът не иска мир между Русия и Украйна.

"Западът иска да унищожи Русия, ние говорим за защита на територии и Русия", допълни той. "Целите на военните операции остават същите."

Обръщението към нацията трябваше да се състои снощи, но бе отменено за сутринта днес. Източници твърдят, че лидерът на Русия е чакал Западът да се събуди.

Путин каза, че ще даде легален статут на "доброволците", воюващи в Донбас и добави, че е "необходимо да се вземе спешно решение за защита на нашия народ в освободените земи".

Още по темата
"Затова поисках от Министерството на отбраната да се съгласи на "частична мобилизация", заяви руският лидер. Той каза, че указът вече е подписан и от днес влиза в сила.

Владимир Путин заяви, че всички граждани, които ще бъдат мобилизирани, ще имат пълен статут на въоръжените сили.

По думите му Западът е изнудвал Русия, но Русия има много оръжия, с които да отговори. "Ще използваме всички ресурси, с които разполагаме, за да защитим нашите хора", каза той.

"Ще използваме всички средства, за да защитим Русия - това не е блъф", заяви още Путин.

"Разчитам на вашата подкрепа", завърши той речта си.

Коментари Напиши коментар

469

Офис Служител

преди 2 месеца

плод на научния и стопански прогрес в свободна Русия. На всеки бежанец от Запада Русия предлага подслон, храна и полага неимоверни усилия да интегрира изстрадалите западняци в проспериращото руско общество. Милиони хора по света кандидатстват за РУСКА КАРТА, даваща правото да се живее и работи в Русия. Хората на Запад масово учат руски с надеждата един ден да успеят да се доберат до обетованата земя, наречена Русия. Другите напреднали свободни страни, на първо място Беларус и Северна Корея безко

468

Офис Служител

преди 2 месеца

Озверелите натовци вече месеци наред безчинстват в Украйна, унищожават градове и села, грабят имущество и покъщнина. Русия се опитва да спре агресията, като помага на нападнатите. Тя (Русия) вече е приела над 4 милиона бежанци от Украйна и даже от Западния свят, хора бягащи обезумели от терорските режими на Запад. За пръв път в Русия те имат правото да се почувстват свободни, да се насладят на плодовете на човешкия напредък, изобилие от стоки, услуги, всичко плод на научния и стопански прогрес в

467

Офис Служител

преди 2 месеца

след обявената от Путин частична мобилизация руснаците са обхванати от патриотична треска, стотици хиляди изкупуват самолетни билети за полети към Русия, пред сухопътните граници на страната има километрични опашки от хора, предимно мъже, бързащи да се приберат навреме в Русия, за да не изтърват шанса да бъдат мобилизирани. Синът на Песков е дал личен пример с изявление, че той пръв ще се яви на мобилизационния пункт в Москва и призовава всички патриоти да го последват