Снимка: БГНЕС
fallback

След речта на Владимир Путин, в която той обяви частична военна мобилизация в Русия, започна предварително записано интервю с министъра на отбраната Сергей Шойгу.

"Ние сме във война не конкретно с Украйна, а с колективния Запад", заяви той и потвърди, че частичната мобилизация ще включва тези, които имат военен опит. Ще бъдат повикани около 300 000 войници на бойното поле.

Oще по темата

По думите му, военнослужещите смело изпълняват своя дълг. Същевременно той изтъкна работата на медиците. "Повече от 90% от ранените се върнаха в строя", добави той.

"Около 70 военни и повече от 200 граждански сателита, цялата група на НАТО, работят в интерес на Украйна", каза още той.

За първи път директно бе адресиран и въпросът със загубите на бойното поле, въпреки че данните, които Шойгу представи, звучат смехотворно. По думите му Украйна е загубила половината си армия - убити са 61 207 киевски войници, а Русия е загубила в боя едва 5937 войници.

Подобно на Путин, Шойгу също спомена използването на ядрени оръжия: "Всички видове оръжия, включително ядрената триада, изпълняват своите задачи."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

195

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 208 ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО СА 100000 ВОЙНИКА? ЖИВОТ Е ТОВА. КОЙТО ИЗПРАЩА МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ НА ВОЙНА Е ПРЕСТЪПНИК. АМИ СЕМЕЙСТВАТА ИМ? ЖЕНИ ДЕЦА МАЙКИ БАЩИ СЕСТРИ ТЕ СЪЩО СТРАДАТ МНОГО. ЗАГРАБВАНЕТО НА ЗЕМЯ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. И ПО ЧОВЕШКИТЕ И ПО БОЖИТЕ ЗАКОНИ. КАКВА ЩЕ Е СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА. УНИЩОЖАВАНЕ НА ЖИВОТА НА ПЛАНЕТАТА ?

194

фашистите

преди 1 година

натикани в ъгъла се чудят накъде да хапят, кат бесни кучета

193

Анонимен

преди 1 година

Че вие имате ли работещи ядрени ракети? Като виждаме колко често ракетите ви падат още при излитането, май ще си вкарате автогол с толкова ненадеждно оръжие. Затова окупирахте АЕЦ Запорожие, че поне да имате сигурна атомна бомба, която със сигурност може да използвате против Украйна, като я взривите.

fallback