Снимка: БГНЕС
fallback

В Русия започнаха стратегическите командно-щабни учения "Восток-2022", съобщи министерството на отбраната на Руската федерация. В тях ще участват над 50 000 военни и 5000 единици въоръжение и техника, а Запада е обезпокоен от участието на неутрална Индия в тях, информира на свой ред DW.

Oще по темата
Държавите, които участват в ученията, са Азербайджан, Алжир, Армения, Беларус, Индия, Казахстан, Киргизстан, Китай, Лаос, Монголия, Никарагуа, Сирия и Таджикистан.

Именно участието на Индия, която поддържа неутралитет във войната на Руската федерация срещу Украйна, привлича особено внимание от страна на Запада. Въпреки неутралитета си, Индия получава голям брой оръжия от Руската федерация, макар и паралелно с това да е част от Индийско-тихоокеанския съюз със САЩ, Япония и Австралия. Затова САЩ изразиха безпокойство от участието на Индия в ученията на фона на инвазията на Кремъл в Украйна, отбелязва DW.

В мащабните учения, които ще обхванат 7 военни полигона в Източния военен окръг на Русия и акваторията на Охотско и Японско море, ще вземат участие 140 самолета, 60 бойни кораба, катери и спомагателни кораби, според информация на руското министерство на отбраната.

Ще бъдат отработени действия за поразяване на кораби и десантни сили на мним враг като ще бъдат използвани ракети и артилерия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

155

Много интересно

преди 1 година

Стана.

154

Реалист

преди 1 година

При една война в Азия положението е следното: всички срещу Китай. Индия включително, нищо че са заедно на учението в момента. Единствено Северна Корея и Пакистан може да се пробват да воюват съответно срещу Южна Корея и Индия, но и те има едно наум за Големия жълт "брат".

153

Анонимен

преди 1 година

До 151- на някои кутии пише "СКОРПИОН" на други "ТРАШЪР".

fallback