Снимка: Twitter
fallback

Още един заподозрян се появи в разследването на убийството на Дария Дугина - украинец, носещ името Богдан Циганенко. Точно както направи и с първата заподозряна, Наталия Вовк, ФСБ веднага публикува и видео, показващо евентуалния престъпник.

Oще по темата

Според ФСБ Циганенко е бил член на "украинска подривна и терористична група", която е "подготвила" убийството на Дугина. Той е  помогнал на Вовк да сглоби взривно устройство и е доставил на жената фалшиви документи, както и фалшивите регистрационни номера на "Мини купър"-а.

"Убийството на Дугина, заедно с Вовк, е подготвено в Москва от друг член на украинска диверсионна и терористична група - украинския гражданин Богдан Петрович Циганенко, роден през 1978 г., който е пристигнал в Русия транзитно през Естония на 30 юли 2022 г. и е напуснал руската територия ден преди бомбения атентат срещу Дугина", посочват от Центъра за връзки с обществеността на ФСБ.

Документите, предоставени на Вовк, били на името на реално съществуващата гражданка на Република Казахстан Юлия Зайко.

От ФСБ съобщават още, че въз основа на проучване на камерите за видеонаблюдение "е документирано, че извършителката на престъплението, украинската гражданка Наталия Павловна Вовк, родена през 1979 г., лично е наблюдавала Дугина на паркинга за гости на фестивала "Традиция".

"След като се уверила, че Дугина е напуснала фестивала, Вовк я последвала с автомобил Mini Cooper и е активирала самоделното взривно устройство", твърдят от ФСБ.

ФСБ публикует видео с украинским диверсантом Богданом Цыганенко, который помогал Наталье Вовк готовить убийство Дарьи Дугиной.

По данным спецслужбы, он обеспечил Вовк поддельными автомобильными номерами и документами и собрал вместе с ней самодельную бомбу в арендованном гараже. pic.twitter.com/PEQXKGvfWB

— 2linLive (@2Lin_15) August 29, 2022

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 1 година

Нали беше преминала през Донецк,точно ония там от Z и V да я пропуснат незабелязано,че те във всекиго виждат обединени ВСУ от националисти,фашисти,хитлеристи,нацисти,Необандеровци,Азовци,че така ще я пропуснат,а си имат още концлагери за тях само да мине някой въобще непознат им попаднал на тях или по подаден сигнал и го вкарват за обработка телесна,психическа и фронтова сред взривове от далечина попадали в точното място,та жена с такава добра кола и дете да мине от там значи е бягала от всичко.

53

Анонимен

преди 1 година

До Антрополог - Има роднини в Сливен , но в Покраина е поизбледнял !

52

Анонимен

преди 1 година

Аз познавам убиеца , но ще го кажа срещу 1 000 000 долара . Убиецът винаги се изплъзва от следствените органи, така беше след убийствата на Немцов ,на Литвиенко , на опита за убийство на Навални и т н . Но пак повтарям ще го посоча само срещу обявената по-горе сума .

fallback