Снимка: БГНЕС

Федералната служба за сигурност на Руската федерация планира да извърши серия от терористични актове в Русия с масови жертви сред цивилното население, заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНСО) Олексий Данилов, цитиран от "Интерфакс".

"Подкрепата за войната в Украйна намалява. Кремъл се нуждае от обществена мобилизация. Очаква се ФСБ да организира серия от терористични атаки в руските градове с много жертви сред цивилното население. Дугина е първа от многото. За разлика от Русия, Украйна не воюва с цивилни граждани", заяви Данилов в "Туитър".

Според него първата жертва в тази поредица е починалата дъщеря на руския философ и пропагандист Александър Дугин - Дария.

Още по темата
Както беше съобщено, на 20 август в селище край Московска област беше взривен автомобил, принадлежащ на руския пропагандист Александър Дугин. В колата е била дъщерята на Дугин, която е загинала на място. Според руски съобщения самият пропагандист е бил хоспитализиран след смъртта на дъщеря си.

Два дни по-късно ФСБ на Руската федерация обяви, че убийството на Дария е разкрито, като обвини в съучастие украинката Наталия Вовк, която пристигнала в Русия на 23 юли заедно с 12-годишната си дъщеря. Съобщава се, че за Вовк се твърди, че е включена в списъците на полк "Азов".

От полк "Азов" заявяват, че Вовк няма нищо общо с полка, а самият терористичен акт е подготовка за "трибунал" над украински военнопленници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase