Снимка: Twitter

Още един заподозрян се появи в разследването на убийството на Дария Дугина - украинец, носещ името Богдан Циганенко. Точно както направи и с първата заподозряна, Наталия Вовк, ФСБ веднага публикува и видео, показващо евентуалния престъпник.

Още по темата

Според ФСБ Циганенко е бил член на "украинска подривна и терористична група", която е "подготвила" убийството на Дугина. Той е  помогнал на Вовк да сглоби взривно устройство и е доставил на жената фалшиви документи, както и фалшивите регистрационни номера на "Мини купър"-а.

"Убийството на Дугина, заедно с Вовк, е подготвено в Москва от друг член на украинска диверсионна и терористична група - украинския гражданин Богдан Петрович Циганенко, роден през 1978 г., който е пристигнал в Русия транзитно през Естония на 30 юли 2022 г. и е напуснал руската територия ден преди бомбения атентат срещу Дугина", посочват от Центъра за връзки с обществеността на ФСБ.

Документите, предоставени на Вовк, били на името на реално съществуващата гражданка на Република Казахстан Юлия Зайко.

От ФСБ съобщават още, че въз основа на проучване на камерите за видеонаблюдение "е документирано, че извършителката на престъплението, украинската гражданка Наталия Павловна Вовк, родена през 1979 г., лично е наблюдавала Дугина на паркинга за гости на фестивала "Традиция".

"След като се уверила, че Дугина е напуснала фестивала, Вовк я последвала с автомобил Mini Cooper и е активирала самоделното взривно устройство", твърдят от ФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase