Снимка: БГНЕС

Руската армия транспортира шлепове в района на река Днепър до Антоновския мост и възнамеряват да изградят през реката масивен понтонен мост, съобщи агенция "УНИАН" с позоваване на съобщение на британското разузнаване от района. Британците отбелязват, че тази точка е ключова връзка между окупираната от Русия Херсонска област и Източна Украйна.

Преминаването на руските сили през реката в района на окупирания Херсон стана невъзможно след няколкото украински атаки срещу основното съоръжение за пресичане на Днепър в това място – Антоновския мост.

Още по темата
В продължение на няколко седмици руските войски разчитаха на ферибот, но сега са решили да изградят понтонен мост, с който се надяват да увеличат капацитета за прехвърляне на сили и техника в сравнение.

„Плаващият мост все още ще бъде уязвим за украинските настъпателни действия“, посочва разузнавателната служба на Великобритания.

Както "УНИАН" съобщи по-рано, в началото на август украинските военни удариха Антоновския мост на няколко пъти и му нанесоха сериозни поражения. Руските окупатори в Херсонска област започнаха да се паникьосват заради успешните удари на Въоръжените сили на Украйна и според информация от местни източници са започнали евакуацията на семействата на военнослужещи от Херсон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase