Снимка: БГНЕС
fallback

Кремъл предупреди Съединените щати, че очакваното посещение в Тайван на председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси ще ги постави в сблъсък с Китай и ще провокира напрежение в региона.

"В момента не можем да кажем със сигурност дали тя ще стигне или няма да стигне, но всичко около тази обиколка и евентуалното посещение в Тайван е чисто провокативно", заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Oще по темата
Китай многократно е предупреждавал Пелоси да не ходи в Тайван, който обявява за свой. Пекин твърди, че посещението на Пелоси би било в противоречие с принципа за единен Китай, който Вашингтон се е зарекъл да спазва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

ББ

преди 1 година

глупости по руско-путински,хора вижте какво правят...арбските държави,държави с ресурси...руското е лудост...Народите ви необразовани,бедни,гладни...убивате ги,кой "ограби" ОАЕ?...а Суадитска,нямат дори и ядрени...примери много,политическата на русия...обрича Народите им на бедност и презрение...нечовешко!...Абу-Даби...или сибир...за къде ни манипулирате гО-н копейкин?

63

Песькоф

преди 1 година

Ти да видиш само как рашките задълбаха в Украината,та сега ще се месите и на китайците и американците.Ами вземете се намесете и при японците,ама тогава ще го ядете дебелия.Ония жълтури не са като китайците.джапоника като легне в окопата със Арисакито,и няма да мръдне и метър назад.Там вече ще го ядете.Че са и на брой колкото руснаците на всичко отгоре.Пишоците може да са им малки,ама щиковете са им дълги.Ммдаааа..

62

Ти да видиш..

преди 1 година

До До 24 Анонимен 44 От 100 години комунистите чакат САЩ да се разпадне и не би , и не би.

fallback