Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Русия и Китай планира да увеличат своето взаимодействие. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров, съобщи ТАСС.

Днес той е в Индонезия.

Oще по темата
Там се провежда срещата на първите дипломати на водещите двадесет държави в света.

Веднага след пристигането се срещна с китайския първи дипломат Ван И. Двамата обсъдиха сътрудничеството между двете държави.

Руският външен министър настоява, че позицията на Русия и Китай печели все повече подкрепа в света. Това се дължи на действията на Запада, който се опитва да запази превилегироватана си позиция в международен план.

Двамата припомниха и последната среща на върха между двете държави. Тя е донесла много нови варианти на сътрудничество между тях.

Търсят се нови форми на сътрудничество в полза на техните народи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Грехомер

преди 1 година

Интересът клати феса.Китай се готви да окупира Тайван и ще му е нужен съюзник, а и разбира се евтини руски суровини.Предлагам на всички русофили да се запишат доброволци в руската армия.Сборен пункт Сточна гара

29

Магелан

преди 1 година

Шок и ужас.От близо десетелетие китайчета пълзят икономически съд технологий ,фирми работна ръка и изкопуване на безценица суровините на пияните мужици.И това става от Урал на изток.Като някоя сутрин тъпите алкахолики ще се събудят и ще устсновят че Сибир не е тяхна а китайчетата.Китай също има ядрено оръжие.Тези зомбита който за с промити от болшевиките мозъци ,бедна им е фантазията какво ще се случи с тяхната любима Расия.Цялата им скана държава ще се разпадне и рашките в пещерите

28

Анонимен

преди 1 година

г-н путин веднага да се изгонят бг медии от русия от името на бг народ че пишат много лъжи и пропаганда

fallback