Снимка: БГНЕС/EPA

Това, че беше отказан достъп на руския външен министър до Сърбия, беше за добро.

Още по темата
Това обяви сръбският министър на енергетиката Зорана Михайлович, съобщи "Политика".

Посещението на Сергей Лавров трябваше да се проведе през тази седмица. Това обаче се отложи, след като България, Черна гора и Северна Македония отказаха да пропуснат неговия самолет през своето въздушно пространство.

"Мисля, че самото обявяване на това посещение доведе до много усложнения за страната и държавния глава. Опитваме се да намерим най-добрите решения в тази тежка ситуация и нямаме нужда от това международни въпроси да се решават на наш гръб", заяви Михайлович.

Тя допълни, че Сърбия ясно е решила да търси напредък към ЕС. Това преди е заявявал и държавният глава Александър Вучич.

За това и Михайлович смята, че е позитивно отпадането на посещението на Лавров. Тя допълни, че нейната страна продължава да търси алтернативни доставчици за енергия.

За това е и важно партньорството със съседни държави.

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 1 месец

до 43-- а във БГ средностатистическия българин живее малко по добре от абориген.

42

Анонимен

преди 2 месеца

41 Средностатистическият руснак живее зле, в безправие, в корумпирана среда и мечтае да избяга на запад. Добре живеят приближените до властта, хората в няколко големи града на Русия. Останалите са пълна мизерия. Откакто е създадена Русия воюва, няма ред, законност, не познава демокрация. Побърканите й лидери мечтаят за световно господство.

41

Анонимен

преди 2 месеца

Съвпадение. Тест си беше. Свалянето на правителството си беше очевидно. Кирил Петков май меко казано се изложи.