Снимка: БГНЕС
fallback

Въпросът за закриване на руското посолство в България ще бъде разгледан от външното министерство на Русия, а ако е необходимо, ще се докладва на руския президент Владимир Путин, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от агенция Интерфакс.

По-рано днес руският посланик в България Елеонора Митрофанова направи изявление на страницата на руската дипломатическа мисия в социалните мрежи. Тя каза, че обръщението на руската страна към българското външно министерство е било пренебрегнато.

Oще по темата

"За съжаление, нашето обръщение към Министерството на външните работи на Република България беше игнорирано. Във връзка с това възнамерявам без отлагане да повдигна пред ръководството на моята страна въпроса за закриването на посолството на Русия в България, което неизбежно ще доведе до закриване на българската дипломатическа мисия в Москва. Отговорността за по-нататъшните тежки последици на тази стъпка е изцяло върху правителството на Кирил Петков", заяви Митрофанова.

Песков отговори на въпроса на Интерфакс дали Кремъл е получил обръщението на ръководителя на дипломатическата мисия и дали то ще бъде разгледано. "(Въпросът) ще бъде разгледан от Министерството на външните работи (на Русия) и ако е необходимо, ще бъде докладван на президента", заяви говорителят на Кремъл. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

303

Анонимен

преди 1 година

Ако закрият посолство значи че това им била мисията - да шпионира, а не да развиват двустранни отношения и като вече няма шпиони не им трябва посолство.

302

АНОНИМЕН -М

преди 1 година

БЪЛГАРИТЕ СИ ТАЧИМ И ОБИЧАМЕ ТВЪРДО РУСНАЦИТЕ!!!НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРЕДАТЕЛ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА СИ ОСТАВА РАДЕВ!!! НИЩО НЕ НАПРАВИ С НАРОДА И ДЪРЖАВАТА НИ,САМО НИ ПРЕДАДЕ И ПРОДАДЕ!!! СРАМ И ПОЗОР ЗА НЕГО!!!

301

Анонимен

преди 1 година

Ами хайде, да се махат окончателно. Достатъчно време сме били плацдарм на руски резидентури, а в по-далечно минало съветски под-ло-ги. Тази страна е мачкана от руски империализъм, както никой друг не си е позволявал: нито французи, нито американци, нито англичани, нито дори немци от времето на Втората световна. Само да не забравят да си приберат и паметниците: Альошка в Пловдив и този в София.

fallback