Снимка: БГНЕС

Руският олигарх Роман Абрамович и украински преговарящи за мир са получили симптоми на предполагаемо отравяне след среща в Киев по-рано този месец, съобщава „Уолстрийт джърнал“.

След срещата в украинската столица Абрамович, пътувал между Москва, Лвов и други места за преговори, както и поне двама високопоставени членове на украинския екип, са получили симптоми, които включват зачервяване на очите, постоянно и болезнено сълзене и лющене на кожата по лицата и ръцете – възможни последици от отравяне, казват запознати.

Още по темата

Вестникът съобщава, че за предполагаемата атака са обвинени хардлайнерите в Москва, които според подозренията са искали да саботират преговорите за прекратяване на войната. Човек, близък до Абрамович, заяви, че не е ясно кой е набелязал групата и собственика на „Челси“.

Западни експерти, разгледали инцидента, казват, че е трудно да се определи дали симптомите са причинени от химически или биологичен агент или от електромагнитно-радиационна атака.

Твърди се, че симптомите са били открити след среща в украинската столица, целяща постигане на напредък в преговорите за прекратяване на огъня.

Смята се, че животът на Абрамович и другите украински преговарящи не е в опасност и състоянието им вече се е подобрило.

Това стана ясно в момент, когато външният министър Лиз Тръс разкри, че силите на Владимир Путин отвличат украински политици, активисти и журналисти, тъй като Русия не успява да постигне военните си цели. Тръс заяви, че Путин прибягва до "отчаяни мерки", тъй като според британски военни анализатори руската инвазия страда от липса на динамика, лоша логистика и нисък морал.

Външният министър заяви: "Путин продължава да използва отвратителни тактики срещу украинския народ, включително отвличане на невинни цивилни. Той не постига целите си и прибягва до отчаяни мерки. Путин трябва да се провали в Украйна." /БГНЕС

Коментари Напиши коментар

188

до 200

преди 1 година

Не бих го написал по-добре

187

Анонимен

преди 1 година

Путин и РУСИЯ не са фашизмът. Неофашистка Европа, този път заедно със САЩ,са организаторите на реваншистката световна война за разгром на вечния враг Русия.Намираме се пред световна катастрофа. Кой е виновният, е лесно да се отговори, като се проследи финансовият интерес. САЩ ще се бият в Украйна до последния европеец! Печалбата от войната ще е кървава за света. Трябва да направим нещо, за да спрем катастрофата!

186

Анонимен

преди 1 година

Възмутително и изумително е неразбирането на взривоопасността на ситуация. Подстрекателите и организаторите на конфликта си искат световната война, за да си подсигурят господството. Те са готови да използват тактическо ядрено оръжие. Франция и Англия, преди изявленията на Байдън и Путин през януари за неупотребе на ядрено оръжие, са възразили,че моментът не бил подходящ! Трябва да спрем войната с реални действия. Подготвят ни апокалипсис!