Снимка: БГНЕС
fallback

Москва оставя въпроса за доставките на петрол и газ на усмотрението на Запада, като руската страна никога не е използвала сферата на енергетиката като оръжие, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

Oще по темата
„Ние оставяме всичко на усмотрението и на съвестта на нашите западни колеги. Ние никога не сме използвали нефта и газа като оръжие, макар че те редовно ни вменяват вина“, каза Лавров, запитан как Москва оценява факта, че Вашингтон забрани вноса на руски петрол.

Ако Европа спре да купува петрол и газ, Русия няма да я убеждава, заяви Лавров след срещата си с украинския си колега Дмитро Кулеба.

„Ако спрат да купуват петрол и газ, нашият вицепремиер Александър Новак, в чийто ресор е енергийната сфера, той най-подробно разказа, че ние няма да убеждаваме да купуват нашия петрол и газ. Ще поискат да го заменят с нещо? За Бога! Ние ще имаме пазари за реализация, и вече имаме“, каза Лавров.

По-рано руският вицепремиер Александър Новак заяви, че отказът от руския петрол ще доведе до катастрофални последици за световния пазар и ще предизвика скок на цените до 300 долара за барел и по-високи, припомня РИА Новости.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Анонимен

преди 2 години

Ама като изеете тоз патос за борбения народ и истината и се попикавам от смях как ги мешате със сметките зс бензина и тока. Все едно слушам от едно време дружинната ръководителка. Са оставаше на края да изтърсиш и едно Слава на ЕССР, урааа иях да хукна да си връзвам синята връзка на примерно чавдарче. От де ви изравят такива ве?

89

Анонимен

преди 2 години

Като спре газа и нефта, ще те питам

88

Анонимен

преди 2 години

САЩ и EU сами си вкарват атвтоголове и това ще е поредният икономически автогол. От Русия идва много дървесеина, метали, нефт, газ, жито и ред други ресурси, които ще се пренасочат още повече към Китай и той ще стане още по силна икономкика и Европа ще го издуха. Закакво са тия заводи ако няма сурвина ? Зарди решенията на Европа и САЩ ще плащаме ние. Европа няма да може да се изправи така лесно тоя път. Явно е по важно да покажат, че са голямата работа в тая битка , но ще излязат наведени

fallback