Снимка: БГНЕС
fallback

Действащият председател на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и министър на външните работи на Полша Збигнев Рау и генералният секретар на ОССЕ Хелга Мария Шмид осъдиха началото на руската военна операция в Украйна.

От организацията излязоха със следното изявление:

"Остро осъждаме военните действия на Русия срещу Украйна. Това нападение срещу Украйна излага на сериозен риск живота на милиони хора и представлява грубо нарушение на международното право и на ангажиментите на Русия.

Призоваваме за незабавно прекратяване на всички военни действия“, се чете в позицията на ОССЕ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

В.

преди 2 години

Май точно ОССЕ не си свърши работата по споразумението. Защо ли. Защото така и наредиха от Някъде

6

Анонимен

преди 2 години

5, кога Русия е уведомявала писмено Украйна за американски бази на нейна територия? Отговарям, никога. Защото не е имало никакви американски бази на територията на Украйна. Дори и американската военно техническа помощ към Украйна се случи едва в последния месец. 5, лъжеш, най-нагло лъжеш. Украйна е отделна държава, призната в ООН, която има пълно право на самоопределение като всяка друга държава. А Русия е агресор.

5

Анонимен

преди 2 години

Никой не иска да има нищо общо вече с тези руски ***-лу-ци. Ама никой. Всеки иска да се разграничи от тях: Армения, Грузия, Украйна, Казахстан и дори Беларус. А този ур-од Путин ще поставя условия. Да се върнем към статута на НАТО от 1997. А да се върнем към Соца не иска ли? А да му станем сателит не иска ли? А да направим кльонове по границата и да стреляме по бягащите от руския му рай не иска ли? Русия е агресор, ще се отнасяме към нея като с агресор.

fallback