Снимка: Роскосмос
fallback

Роскосмос планира през 2020 г. да отдели средства за сформирането на група орбитални спътници "Сфера", предаде ТАСС.

Oще по темата
Това оповести генералният директор на държавната корпорация Дмитрий Рогозин. По думите на ръководителя на Роскосмос, през 2019 г. е осъществен системен проект за преминаване към нова орбитална група "Сфера", пише БТА.

За проекта "Сфера" оповести на 7 юни 2018 г. президентът на Русия Владимир Путин. Той каза, че Русия планира в близко бъдеще да изстреля над 600 комуникационни спътници и спътници за дистанционно сондиране на Земята.

Вицепремиерът на Русия Юрий Борисов заяви пред в. "Ведомости", че руското правителство е включило в бюджета за 2020-2022 г. проекта за създаване на група руски орбитални спътници "Сфера".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 4 години

"Какво значи дистанционно сондиране?" Ами значи че "космически войни" започва!В първият си стадий. Отдавна руснаците изстрелват спътници без да ги обявят! Това говори ли ви нещо?Всеки, изстрелващ спътник е длъжен да уведоми другите,ще пребивава в коя орбита, ще прави какво и ако падне, ще падне приблизително къде.

30

Анонимен

преди 4 години

600 спътника? През 2009 рууснаците обявили че изстреляли 3 спътника, американците(колкото и да са назад!!!)засекли 4 нови тела в орбита.Първоначално руснаците отричали, после пояснили:Не, това е един университетски научен спътник.Странно , а? Разбирайте го така:200, или 300 от тези 600 са за военни цели.Президентът се нарича Плашипутин

29

Анонимен

преди 4 години

До Анонимена какво значи "дистанционно сондиране"?Като нямат сонди и сондьори ще снимат клипчета от космоса. Нещо подобно на безаналоговите им оръжия. Наскоро една ракета без аналог в света гръмна и уби кинаджиите :)

fallback