Снимка: Reuters

За руските космонавти е по-удобно да спят в условия на безтегловност, отколкото на Земята, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Признанието дойде по време на пресконфренция в рамките на сеанс за свръзка членът на руския екипаж на Международната космическа станция (МКС) Александър Скворцов.

Още по темата

Роскосмос обяви конкурс за космонавти, цивилен стъпва на Луната?

"В условия на безтегловност се спи много удобно", каза той. "Не е нужно да се обръщаш от една страна на друга. Имам виждане за съня - сякаш падаш в кладенец, изчезваш някъде, а след това се събуждаш най-често от звън на будилник", допълни той.

Скворцов поясни, че не помни дали по време на първото си пребиваване на станцията е сънувал. Сега обаче, по време на третия си престой на борда на МКС, той от време на време сънувал.

Колегата му от екипажа Олег Скрипочка отбеляза, че и на Земята, и на МКС рядко сънува поради натоварването.

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 година

До АстрифизикДупките не отразяват лазери.

7

И.Б.

преди 1 година

Ето потвърждение и от космонавт, че се спи хубаво в безтегловност. Преведено наземен език означава, че вечер не трябява да се яде, което обстоятелство намалява телесното тегло, спи се по-добре и се предотвратяват кошмарите.

6

Астрофизик

преди 1 година

Разбира се, че кацането на Луната е фалшиво. Всички сме на ясно, че земята НЕ Е сфера , а е плоска и Луната е само една малка дупка в небосвода. А на дупка не можеш да кацнеш!