Снимка: БГНЕС

С впечатляващ концерт-спектакъл в зала 1 на НДК рок група "Сигнал" ще отбележи своята 45-та годишнина.
 
Заедно с Данчо Караджов, Александър Мариновски, Жоро Янакиев и Владимир Захариев на сцената ще се качи и Русенската филхармония с диригент Димитър Косев. Така общият брой на артистите става 45 – колкото години концертен живот празнува и емблематичната българска рок група.

"Създадох групата през 1978 г. и оттогава до днес тя не е спирала своите изяви. Не е имало период, в който "Сигнал" да не я е имало – с това немного групи дори в световен мащаб могат да се похвалят", горд е Данчо Караджов.

"Първата ни песен беше "Любов". Така мога да опиша и всичките тези 45 години – любов към музиката, към рока, към публиката, към истинските неща в живота", не крие емоцията си той.

Неуморни в творческите си търсения, „Сигнал“ и Русенската филхармония ще съчетаят рока с класиката, за да поднесат на ценителите един вълнуващ прочит на обичаните от всички хитове: "Липсваш ми", "Лодка ли е любовта", "Сбогом", "Сляп ден", "Спри се", "Между ад и рай", "Може би", "Да те жадувам" и др.

"Желанието ни е по повод нашата годишнина да подарим на нашите верни фенове, благодарение на които "Сигнал" е това, което е, един различен и вярваме интересен музикален подарък – спектакъла "45 години рок", разказва Данчо Караджов.
Организаторите от Event Masters обещават и интересна сценография, която ще превърне събитието в истинско зрелищно шоу.

Концерт-спектакълът ще е на 7 декември от 20,00 ч. в Зала 1 на НДК. Билети могат да се закупят в мрежите на Eventim и Grabo, както и на билетната каса на НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase