Снимка: Reuters

Фронтменът на Motorhead Леми Килмистър е починал от рак на мозъка и врата, съобщи мениджърът Тод Сингърман пред Sky News. Легендарният рокаджия научил диагнозата си на 26 декември, само два дни след рождения си ден.

Още по темата

Леми поля рождения си ден на 13 декември с куп приятели и колеги в Лос Анджелис, но няколко дни след купона отишъл в болница след като се почувствал зле. Лекарите го изписали и успокоили, че е добре. Но направили допълнителни тестове, тъй като Килмистър завалвал думите.

Имало съмнение за лек удар, но впоследствие диагнозата се оказала най-тежката - рак на врата и мозъка в последен стадий. Той бил определен като "екстремно агресивен".

"Научихме в събота, че той изобщо има рак. Лекарите му казаха, че му остават между два и шест месеца живот. Той си отиде, а през това време аз звънях на Фил и Мики, за да им кажа да дойдат, за да си вземат последно сбогом, докато той все още е добре. Това беше последното нещо, което бихме очаквали. Нито един лекар в различни болници в цял свят не го откри този рак, което е шокиращо", заяви Сингърман.

Самият Леми е подготвял официално съобщение до феновете, за да ги уведоми за състоянието си, но смъртта го изпреварила.

Целият рок свят продължава да изказва съболезнования за своя приятел и колега, а музикантите от Metallica го обявиха за "Нашият герой".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase