Снимка: PR
fallback

Макар и рядко, срещите с пънкарите от Контрол винаги са били вълнуващи. Е, 15 март със сигурност ще е знаков и ще бъде най-щастливият ден за всички фенове на българското кино и на хитовете от времето, когато пънкът и рокендролът бяха млади. Купонът ще се вихри в столичния бар Rock IT, а Кольо Гилъна ще застане на сцената с верния си музикален авер Владо Попа. Няма да липсва и друго важно лице от историята на бандата – забавният Пецко. Музикантите ще забият класиките на „Контрол“, „Холера“ и някои други култови BG банди, по които носталгията е вечна.

Концертът е по повод 100-годишния юбилей на българското кино, темата на тазгодишното издание на София Филм Фест. Затова и феновете, освен че ще чуят на живо култови парчета като "Леле како" и "Най-щастливият ден”, ще видят кадри от най-обичаните български филми. И ще бъдат в компанията на български и чужди звезди от киното.

Дни преди шоуто Кольо Гилъна застана пред Dnes.bg, за да повдигне завесата какво да очакват феновете.

Феновете на Контрол твърде рядко могат да ви видят на живо, а концертите доказват, че ви искат. Каква е причината за разминаването?

Няма разминаване, всичко е наред. Контрол имат нов певец и сега феновете могат спокойно да посещават концертите.
 
Какво да очакваме от концерта на 15 март?

О, ще е доста интересно. Аз и Пецко, Владо Попа (бивш барабанист на Контрол - б.р.), това си е направо трибют. Само трябва да поканим и Калин Сърменов, за да е пълна картинката. Иначе, общо взето ще направим една хубава разходка в историята на пънка с парчета на Хиподил, Холера, Уикеда и, разбира се - Контрол. Надявам се да се получи здрава веселба.
 
Улегнал ли е Кольо Гилъна, или го има още бунтарското?

Зодията ми е Близнаци и в мен винаги са живeли двама души, а на моменти и доста повече. Така че и на мен ми е трудно да се определя.
 
Срещу какво искате да изкрещите днес?

Срещу сутрешните блокове на телевизиите, които ни заливат с черни и мрачни новини всяка сутрин. Как да бачка нормално човек, когато денят му започва с убийства, изнасилвания, мизерии и поредно скачане на тока и парното?
 
Не чувствате ли нужда като музикант да влезете отново в студио?

Да, със сигурност. Както се шегуваме с мои колеги в студиата, с които работя - само два свободни дни да имаме и албумът е готов. Наистина ме сърбят ръцете за нови парчета и със Сашо, китариста на КГБ, вече обмисляме някакви идеи. Дано да се получат.
 
Музиката винаги е била оръжие и инструмент да се покажат недъзите на обществото. Адекватна ли е българската музика на днешната ситуация?

Не, днешната музика няма никакво послание. Дори не мога да се сетя за конкретен текст в парче, което да ми е направило впечатление. Жалко е...

Няма как да подминем и спортната тема, вие сте известен привърженик на ЦСКА. Ако трябва да напишете заглавие за песен, посветена на Александър Томов, какво ще бъде то?

"Ти още ли си тука" и "Кучко, марш в ковчега".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 9 години

и аз

25

Анонимен

преди 9 години

V MEE GIVEIAT DVAMA DUSHI:EDINIAT E GLUPAK,A DRUGIAT DROGIRAN.AUU KAKVA ***.

24

3456

преди 9 години

До 16Точно за това говоря. Старите пънкари одъртяхте, младите вече не изглеждаме по този начин. Беше забавно, до преди 10-15 години, но нещата се менят. Това не означава, че ни няма.

fallback