Снимка: Reuters

Австралийската рок група AC/DC оповести, че тръгва на северноамериканско турне с нов барабанист, предаде Франс прес. Барабанистът на бандата Фил Ръд ще бъде заменен от негов колега.

Заради смъртни заплахи и притежание на наркотици Ръд в момента има съдебни разправии в Нова Зеландия, където се е установил от 1983 г.

Турнето на AC/DC в САЩ и Канада ще започне с концерт на "Жилет стейдиъм" - стадиона на сегашния шампион по американски футбол Ню Инглънд пейтриътс, на 22 август и ще приключи с концерт в Лос Анджелис на 28 септември.

Бандата издаде новия си албум "Rock or Bust" през декември м.г., а след това обяви, че ще изнесе поредица от 25 концерта в Европа, първият от които е на 5 май в Холандия. Един от концертитте е на Стад дьо Франс в Париж на 23 май.

AC/DC пя на неотдавнашната церемония за наградите "Грами", като Ръд бе заменен от бившия барабанист на групата Крис Слейд.

Слейд заяви на страницата си във Фейсбук, че ще бъде барабанист на AC/DC за турнето й "Rock or Bust". Това е поредната промяна в състава на бандата, след като китаристът и неин съосновател Малкълм Йънг я напусна поради здравословни причини.

AC/DC ще участва също в музикалния фестивал Коачела в Калифорния през април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase