Снимка: Reuters
fallback

Легендарният британски изпълнител Джо Кокър почина на 70-годишна възраст в САЩ, щата Колорадо, където живееше от много години., съобщи BBC.

Неговият агент Бари Маршъл не посочва причините за смъртта на певеца.

"Той беше уникален и ще е невъзможно да се запълни мястото, което той оставя в сърцата на почитателите си", заяви Маршъл.

Кокър е гастролирал три пъти у нас. Изнася концерт в НДК в София през 1994 г., а две години по-късно пее на сватбата на бизнесмена Николай Банев. Последната му изява у нас бе през 2011 година.

В кариерата си е записал 22 студийни албума, последният от които е Fire It Up от 2012 година. Сред най-големите хитове на певеца са You Can leave Your Hat On, You are so beautiful, Summer In The City, Unchain My Heart и др.

Той е удостоен с ордена на Британската империя през 2007 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 9 години

На Златния Орфей не е ли пял ?? Май да !

58

Анонимен

преди 9 години

Важното е че пича си е поживял така,че урунгелите от нашата държава,трябва да живеят 1000 години и пак няма да го стигнат :)

57

--

преди 9 години

Всъщност не разбирам защо отново толкова много хора са се почувствали длъжни да коментират нещо, за което нямат мнение или идея... За мен Джо Кокър беше уникално явление като глас и сценично присъствие. Беше и един от малкото живи участници на Уудсток, което само по себе си го прави легенда.Ще липсва...

fallback