Снимка: Wikipedia
fallback

Малкълм Йънг, един от основателите на австралийската рок група AC/DC, е болен от деменция и се лекува в Сидни, съобщи АФП.

От банадата съобщиха още през април, че 61-годишният Малкълм Йънг слага край на кариерата си по здравословни причини, но без да се уточнява причината и какво е заболяването му.

Според в. "Острелиън" китаристът е получил инсулт миналата година, а според в. "Сидни Морнинг Хералд" той страда от деменция и не разпознавал хора, дори когато са били минути преди това с него.

Новият албум на AC/DC Rock or Bust, който трябва да излезе на 1 декември, ще е първият в историята им без участието на Малкълм, а негов заместник е племенникът му Стиви Йънг, припомня БТА.

Предишният албум на AC/DC Black Ice от 2008 г. оглави класациите в 31 държави, а две години по-късно гостуваха за първи път и в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Blake

преди 9 години

До Анонимен: да, точно така - по цял свят болните от психически болести слушат метъл, нали смотаняко?

6

Stamat

преди 9 години

For those about to rock, we salute you!

5

Анонимен

преди 9 години

До ПешкоТой няма вече да се оправи и върне, дано процесите се забавят или да не се развиват повече, ако може. Иначе групата е велика, в първата десятка на рока са за всички времена!For those about to rock, we salute you!

fallback