Българските фенове вече очакват британската банда. Снимка: Reuters

Само след седмица британските метъл величия Iron Maiden пристигат у нас за един много специален концерт, с който отбелязват края на супер успешното Maiden England Tour. Стартирало точно преди две години в САЩ и Канада, турнето премина през четири континента. Когато Maiden England приключи на 5 юли на фестивала Sonisphere в Небуърт, Англия, шоуто ще е гледано от над два милиона фенове по целия свят.

Интересът към концерта на великолепната шесторка у нас надмина всички очаквания. Феновете на Iron Maiden тръпнат в очакване да чуят най-големите хитове на групата от 80-те, които ще бъдат изпълнени за последен път пред публика. Ще се насладим на едно несравнимо с нищо досега светлинно шоу, с взривяващи пиро ефекти и уникални превъплъщения на талисмана на групата – Еди, съобщават организаторите от СМЕ.

Хилядите фенове ще могат да се настроят подходящо за купона в деня на концерта, 16 юни, с хепънинг пред зала Арена Армеец. От 15:00 часа на специално оградено пространство пред залата ще бъде поставено началото на шеметен купон, озвучен подобаващо от рок диджеите на клуб „Rock’nRolla“ – Данчо Стълбицата и Васко, и полят обилно с бира.

Входовете на залата в деня на концерта ще бъдат отворени в 18:00 часа.

Поради очакваното натоварено движение по бул. Цариградско шосе, където в момента продължават ремонтни дейности, съветваме феновете да дойдат по-рано с автомобилите си или да използват градския транспорт, призовават организаторите.

Шведската хеви метъл банда Ghost ще се качи на сцената в 19:40 часа, като изпълненията им ще продължат до 20:30 часа. Очакванията са Брус Дикинсън и компания да се появат около 21:00 часа, като шоуто им ще продължи поне два часа.

Билетите за концерта на Iron Maiden са почти изчерпани. Ограничени бройки могат да бъдат закупени от офиса на Тикетпро, както и от билетен център на НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase