Снимка: Reuters

Легендите в хеви метъла Judas Priest ще зарадват своите почитатели с нов албум. Той е озаглавен Redeemer of Souls и ще излезе на 15 юли в стандартна и делукс версия. У нас ще бъде издаден в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

"Всеки път целта ни е да вдигаме летвата по-високо и да търсим ново звучене в собствената ни философия. Redeemer of Souls разпали наново страстта ни към всичко това, в което вярваме, в метъл идеите, от които се роди бандата. С всеки албум, създаден през годините, сме се опитвали да бъдем различни, да търсим и намираме собствената си идентичност", казва Роб Халфорд в интервю за предстоящия проект.

Той отбелязва също така и студийния дебют с групата на китариста Ричи Фокнър, съавтор на новия материал заедно с Глен Типтън и Роб Халфорд. Едноименният пилотен сингъл от албума Redeemer of Souls е вече наличен в iTunes за дигитална продажба.

"Албумът е класическа комбинация от всичко това, което обичаме в хеви метъл музиката – бесни китарни рифове и сола, яростни барабани, здрава бас линия и вокали, раздирящи до небесата", допълва Халфорд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase