Снимка: СМЕ

Една от най-значимите рок банди в света - Dream Theater, ще пристигнат у нас за концерт на 29 юли по покана на София Мюзик Ентърпрайсис. Той ще бъде в столичната зала "Фестивална". Бандата в състав Джон Петручи, Джон Миунг, Джеймс Лабри, Джордан Рудес и Майк Манджини се слави с едни от най-запомнящите се изпълнения на живо.

Те ще акостират в Европа след турне в Северна и Южна Америка, като една от спирките ще бъде в София. Турът е в подкрепа на новия им албум Dream Theater.

Последният им проект излезе през септември 2013 г., като бележи нова глава в историята на групата. Той е първият написан и записан с участието на барабаниста Майк Манджини (присъединил се към бандата през 2010 г.), който участва изцяло в творческия процес. Манджини години наред държи рекорда за най-бърз барабанист в света с 1203 удара в минута.

Прогресив метъл групата е създадена през 1985, но с името Majesty от Джон Петручи, Джон Миунг и Майк Портной. След няколко промени в съставa тримата основатели остават заедно, а към тях се присъединяват Джеймс Лабри и Джордан Рудес. През септември 2010 г. Майк Портной напуска групата.

През 2012 г. Dream Theater получава своята първа номинация за Грами в категорията за най-добро хард рок/ метъл изпълнение за On The Backs Of Angels. Песента е първата от 11-ия им студиен албум A Dramatic Turn Of Events, който дебютира в топ 10 в класациите на 14 държави, включително и в САЩ, където заема 8-ма позиция в Billboard Top 200 Album Chart. 

Билетите за концерта им у нас на 29 юли ще бъдат на цени 60, 70 и 80 лева. Продажбата им стартира на 14 март, петък, като през първата седмица ще бъдат с 10% отстъпка. Те ще могат да бъдат закупени в мрежата и онлайн на ticketpro.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase