Снимка: Sofia Rocks

Метъл бандата Skillet става част от програмата на Sofia Rocks 2014, съобщиха организаторите. Американската метъл група, която има осем албума зад гърба си, ще забие за първи път у нас. В нея влизат Джон - вокали, бас, съпругата му Кори Купър - китара, клавири, беквокали, Джен Леджър - барабани, вокали и Сет Морисън - соло китара.

Предпоследният им албум – Awake, дебютира под номер 2 в класацията на Billboard 200 и буквално месеци след пускането си на пазара става платинен, триумфирайки наред с албума El Camino на Black Keys и Babel на Mumford & Sons. Бандата спечелва място в топ 5 в класацията за Най-продуктивна банда през 2011.

Съвсем скоро на пазара се появи и последното творение на Skillet, озаглавено Rise.

"Rise разказва историята на типичния американски тинейджър, който навлиза в света на възрастните и се изправя за първи път лице в лице със световните проблеми", разказва Джон Купър, който е дълбоко заинтересован от ерозията на вярванията у младите хора в днешно време, породена от отчаяното им желание да се впишат в заобикалящия ги свят.

Групата ще бъде на една сцена на стадион Академик на 6 юли с 30 Seconds to Mars, The Offspring, Mando Diao, Alcest и Ossy, a билети за събитието може да намерите в мрежата на Eventim. Цените са 90 и 110 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase