Победителите. Снимка: Голямо междучасие 5

Големият финал на конкурса за най-добра училищна група "Голямо междучасие 5", организиран от D2, бе спечелен от пазарджишката група A Beautiful Lie.

Четиричасовият концерт беше изпълнен с много емоции и рок музика. Седемте банди финалисти от националния конкурс – Metal Heart от Петрич, Simai от София, In Darkness от Търговище, WTF от Троян, Enkhaosment от Дупница, A Beautiful Lie и Slix от София, пребориха конкуренцията на групи от цялата страна и събраха най-много гласове в онлайн допитването.

Те се качиха на сцената и демонстрираха уменията си на живо, а на финала свириха миналогодишните победители в конкурса Downer Kill. С финалистите излязоха и Революция Z, които свириха с нов китарист в лицето на Митко Кърнев. D2 също зарадваха публиката с няколко парчета.

Кулминацията беше обявяването на групата победител. D2 избраха за ученическа група №1 на България за тази година A Beautiful Lie от Пазарджик. Тя спечели голямата награда - продуциране и запис на песен в професионално студио и заснемане на видеоклип.

A Beautiful Lie са група от една година и са в състав Стефан Стойнов 16 г. – вокал, Емануил Колев – китара, Тодор Бързев 18 г. – китара, Иван Горанов 18 г. – бас, Христиан Коев 17 г. – барабани. Конкурсното парче на групата The Family е шестата им авторска песен. Музиката на парчетата се прави от цялата група, докато текстовете са запазена територия на вокала Стефан.

На второ място се класира група Simai от София. Тя спечели песен написана специално за тях и продуцирана от D2.

Впечатлени от представянето на седемте групи D2 награди и останалите финалисти с професионален запис на песен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase