Снимка: Reuters

Фронтменът на Aerosmith Стивън Тайлър е провокира почитателите на американската банда с дуетно парче с южнокорейския рапър Сай. До какви музикални висини достигат двамата популярни изпълнители ще стане ясно с появата на новия албум на Сай.

"Когато бях в гимназията, плачех, слушайки хитовете на Aerosmith. Те бяха моите модели за подражание, а сега записах дует със Стивън Тайлър. Сбъднах една мечта, обичам живота си", умилява се кореецът в интервю за италианското списание Uomo Vogue.

Идеята за странната колаборация се родила, след като рапърът и рокаджията се запознали на фестивал в Сингапур през май. Засега името на песента остава в тайна.

Южнокорейският певец разкрива още, че се надява да запише и кавър версия на хит на Queen. Сай се е вдъхновил за проекта след среща с китариста на групата Брайън Мей. Пред него пък споделил, че Фреди Меркюри е неговият "учител".

"Талантът на Фреди е недостижим, но това, което съм като шоумен и всичко, което знам за сцената, съм научил от неговите видеоклипове", признава Сай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase