Nick Cave. Снимка: EXIT Festival

Exit за пореден път с гордост добавя нови имена в програмата си. Този път обаче, става въпрос за официалното предварително парти в София.
Тъй като до фестивала остава повече от месец, нетърпеливата българска публика ще има възможност да подгрее с хубава музика, топли усмивки и много танци и всичко това съвсем във фестивален стил – под открито небе. Партито ще бъде в реновирания, любим на няколко поколения открит клуб в Борисова градина - „Маймунарника”.

Датата е 15 юни, а началото ще поставят хип-хоп стихиите FeeL & Wosh MC, започвайки точно в 21.00часа. И двамата се радват на успешни солови кариери, резултат от своя талант и здрав труд. Познати са на българската публика и с общия си проект The Top Stoppers (в колаборация с още двама изпълнители). След тях щафетата поемат Sava и Bruhu – млади, но много опитни, част от една от най-активните DJ-ски бригади през последните години Camp Sessions. Асоциират се с едни от най-успешните партита и с богатото си разнообразие от музика, способна да разтунцува всеки. Ще чуем още Kenobi и Panega (Гръм и Бяс) – DJ с над десетгодишна история зад пултовете и доказана качествена селекция liquid drum and bass. Отговорни за стотици партита на територията на цялата страна и установена емблема за fun. Там ще са и Smartech, Presize и Phirah.

Всеки от тях с богата музикална биография, включваща десетки партита, различни музикални проекти, организиране на партита с гости от световната музикална сцена, както и продуциране на собствена музика. През 2010г. страстта към качествения саунд ги обединява под името Future Sounds of Sofia.

Безспорният крал на алтернативния рок - Nick Cave - ще се появи на Exit Festival, за да покаже завръщането на The Bad Seeds с техния нов албум “Push The Sky Away“.

Едва ли трябва да припомняме, че Nick Cave и The Bad Seeds са един от най-важните опорни стълбове на рок сцената през последните 30 години.

Изпълнението на Nick с Grinderman на Exit 2011 беше легендарно и се запечата като едно от най-експлозивните изпълнения на Main Stage. Тази година бандата ще свири, както стари парчета от богатата си дискография, така и песни от новия си албум, който вече бе определен от критиците като един от най-добрите за тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase