Снимка: A Плюс Синема
fallback

Три жени пътуват с малко бусче към морето и спомените си. В колата им дъни парчето "Няма връщане назад". Филмът е "Джулай", а саундракът към него е дело на известния рокаджия Васко Кръпката и неговата банда Подуене Блус Бенд.

Представянето ще се случи тази вечер от 19.00 часа в столичния клуб „Swinging Hall”, където феновете ще могат да се сдобият с пресния диск и да получат автограф от автора му. Входът е свободен.

Албумът включва общо 11 парчета, пет от които са писани специално за лентата на режисьора Кирил Станков. Почитателите на Кръпката ще се зарадват и на шестте нови аранжимента на култови хитове като „Няма бира“, „Нека бъде светлина“ и „Да живее рокендрола“.

Въпреки, че негови песни са звучали в други български филми, „Джулай“ е първата продукция изцяло с композиции на харизматичния блусар. Още от самото начало за създателите на филма е било ясно, че няма друг, който може да преведе хипарския дух на лентата в музика така, както Васко Кръпката.

Oще по темата

Музикантът споделя, че причината да се заеме с това предизвикателство е била страхотния сценарий на Кирил Станков, който го е трогнал и вдъхновил.

„Джулай“ е вълнуващо приключение, завъртяно около обичаната от хиляди българи лятна традиция „Джулай морнинг“. Филмът разказва за приятелките Дана и Джу, които решават да се отправят на лудо пътешествие, за да си припомнят хубавите летни дни и да посрещнат 1-ви юли на морския бряг.

По пътя към тях се присъединява Лили и купонът започва – пътуване, музика, море, смях. Една неочаквана среща обаче ги изправя пред дилема – дали да позволят да бъдат жертви, или да поемат справедливостта в свои ръце. Решението ще преобърне живота им завинаги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

anonimen

преди 10 години

a be ....ti kakvo razbiraş ot politika pedro..gleday si geyylllikaaa....

2

Анонимен

преди 10 години

Васко Трътката да напише един реквием за мавъра Костов и да върви на майната си!

1

Гошо Тъпото

преди 10 години

Еми не мога да отида от Кривунделово до Софето в клуб Суинг до 19 часа,за да си взема хитовия албум на блусара Кръпката.Радвам се за него и бандата му,защото са едни талантливи и скромни изпълнители и творци на БГ рок.Сърдечен поздрав.

fallback