Depeche Mode Снимка: Reuters

Избраната за „най-влиятелна и успешна електронна банда в историята” идва през пролетта с новия си, 13-и студиен албум "Delta Machine".

В еуфорията около него бандата се отправя и на световно турне, което надяваме се няма да пропусне България този път и трябва да удари София на 12 май. На 1 февруари, след като изминаха почти 4 години от последния им албум, бандата пусна най-после нова продукция, пилотния сингъл от "Delta Machine" - "Heaven". 

Парчето може да се стори доста мудно на голяма част от меломаните, като се осланя по-скоро на меланхоличното развитие на мелодията, останало леко сиво и незапомнящо се в последния им албум "Sounds Of The Universe".

Бързите и ударни звуци от така успешния "Playing The Angel" не се долавят, поне в този водещ сингъл от новия албум.

Не бива да забравяме обаче, че някои от най-паметните класически хитове на бандата от Източна Англия бяха конструирани именно така и не хващаха ухото още с първото слушане, но именно в тази комплексност се криеше тяхната магия и възможността им да се утвърдят и да не омръзват години наред.

Проблемът на "Heaven" със сигурност не е в липсата му на лесно за приемане звучене, а по-скоро в липсата на дълбочина и кулминация – то преминава като една бърза и тъжна балада, изпуснала да достигне своя връх. По този начин "Heaven" не впечатлява в един от ключовите за бандата параметри за успешен трак – емоционалната кулминация, подплатена с докосващ текст.

Видеото обаче отново е на ниво, като е снимано в църква в Ню Орлиънс и буди доста мистични препратки.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase